Треньорът на Черно море Никола Спасов определи спечеленото трето място като историческо и обяви, че пуска основните си футболисти в почивка веднага, без да чака последни кръг в А група.

„И тази среща, която реши медалите, не отстъпваше по качество и по трудност. Момчетата бързо разбраха, че подаръци в живота няма и се наложи първо да смачкаме Славия, след това да вкараме голове, а накрая и да се забавляват. Така се печелят мачове”, заяви Спасов.

„Мисля, че след като вкарахме първия гол, след това вече не беше трудно да вкараме втори гол и да контролираме мача до края на срещата.”

„Като успех е страхотно. Исторически успех, който най-вече шефовете на клуба заслужават, след това изпълнителните директори, футболистите, техническото ръководство, моите колеги. Всички страхотно живяха с отбора през цялата година и всички заслужавахме това, което ни се случи накрая. Абсолютно достойно и заслужено сме трети с хубав футбол и честна игра.”

„В никакъв случай няма да оставя футболистите да изиграят последния мач в Перник, колкото и да е жалко за футбола, но ще участваме в Лига Европа и няма кога да почиваме, сега е момента. Ще играем с дубъла и някои от футболистите, които играха малко в първенството. ”

„Няма кой знае какви промени да претърпи съставът. Най-много уругваецът и латвиецът да си заминат. Нямам намерение да освобождавам футболисти, но ще вземем нови попълнения, защото ни е къса пейката. Трябват ни поне 24 полеви футболисти, за да играем едновременно в Лига Европа, шампионата и за Купата на България”, заяви наставникът на Черно море и уточни, че по всяка вероятност двубоите на моряците от евротурнирите отново ще се играят в София.