Старши треньорът на Левски Емил Велев сподели на пресконференцията след мача с Миньор Пк, че отборът му заслужено е станал шампион на България за 26-ти път. Наставникът разкри, че не е очаквал толкова труден мач срещу тима от Перник, но отдава това на сковаността на футболистите си, заради важността на самия двубой.

„Искам да кажа,че не очаквах толкова трудно да се развие мачът. Отборът на Миньор с почти нищо не ме изненада, изненада ме нашата скованост през първото полувреме. Имахме много ситуации за гол, греди, малшанс и не успяхме да отбележим гол. Видяхте, през второто полувреме само с една атака ни отбелязаха гол. Радвам се, че дори с равния резултат, станахме шампиони на България”, сподели Емил Велев.

„Да се надявам, че ще се подготвим добре за следващите турнири, надявам се да привлечем през лятото 2-3 класни попълнения, които да помогнат на Левски да играе по-добър футбол.”

„След пресконференцията ще поздравя Литекс официално, видяхте, че те играят за своята си чест, но смятам, че след като ние победихме прекия си конкурент, заслужено станахме шампиони”, сподели още наставникът, след успеха на Литекс с 1:0 над ЦСКА, което допринесе за титлата на неговия тим.

„Може би съдията допусна такова развитие на нещата, може би той трябваше да е по-строг към Миньор. Но се видя, че те бяха дошли да изкопчат равен, но за мое нещастие, с един гол можеха да победят. Според мен момчетата бяха пренавити от важността на мача и просто много трудно им се отдаваха нещата, за да им се отбележи гол, трябва да има и концентрация, тази скованост не ни позволи да отбележим повече голове.”

„Първо, искам да поздравя многобройната публика, която бе дошла на мача. Каквото и да става, публиката на Левски затова е велика, защото подкрепя отбора до самия край”, каза още Велев.

„Чакаме и господин Батков да се завърне, защото е задължително той да присъства на награждаването. Срещу Пирин излизаме за победа, Левски е Левски, защото винаги играе за победа, независимо с какъв отбор ще излезем”, завърши треньорът на новия шампион на България.