Старши треньорът на Ботев Пд Петър Пенчев бе доволен от продукцията на своите срещу Пирин, и най-вече от трите точки, запазили надеждите на «канарчетата» за оцеляване. «Мисля, че днес играхме добре. Ние във всеки мач се опитваме да играем добре, не всеки път се получава. Но трябва и в най-важния мач да покажем същото лице, каквото и днес,» каза Пенчев, визирай предстоящия сблъсък с Вихрен, който е с пряко значение и за двата тима за оставане в елита.

«Кой казва, че има проблеми в Ботев, не знам от кой са тия приказки. Може би от някои недоброжелатели на Ботев. Ние си тренираме, готвим се, идваме и играем. Не казвам, че са взели пари футболистите, но въпреки това се готвят,» отсече Пенчев.

«Не мисля, че сме станали чак толкова силни. Просто днес играхме добре. Миналия мач също имахме ситуации, но не успяхме, нямахме шанс. Специално в мача с Перник нямахме късмет.»

«Имаше информации през седмицата, че Пирин ще играе с резерви. Това си е тяхно решение, не мога да го коментирам,» завърши Петър Пенчев.