Старши треньорът на Пирин Наджи Шенсой призова ръководството на «орлетата» да наложи сурови глоби за безхаберната игра на футболистите в днешния двубой с Ботев (0:3). Вероятно мислейки повече за финала за Купата след три дни, играчите на Пирин не се вложиха много днес и логично загубиха.

«Заслужена победа на Ботев, честитя им. Срамна загуба за Пирин, не искам много да говоря. Искам от ръководството, когато има премии при победа, да има и глоби. И то най-голяма глоба. Може да загубиш мача, но трябва да се бориш, да играеш за фланелката, за точките. Така бездушно никои няма право да носи фланелката на Пирин,» отсече Шенсой.

«Аз като треньор също трябваше да работя за мотивацията, говорих им много, явно не съм успял. Те са само тялом тук, а акълът им е другаде, така е трудно.

Публиката каквото вика, винаги е права. Публиката е винаги права. Тук има футболисти, според мен, които във В група не могат да играят, а са в селекцията,» добави той.

«Не, не се притеснявам, че може да играем по същия начин за Купата. Тя е нещо друго. След тази загуба и мисленето ще е друго. Мисля, че ще е съвсем различно. Ще успеем да ги мотивираме, има още три дни,» обясни наставникът.

Шенсой се ядоса на настоятелните журналистически мнения, че Пирин е «дал» мача на Ботев без бой. «Да даваш мачове е много тежка дума, не можеш да бъдеш съгласен да даваш мачове. Какво означава да даваме?! Това са интриги. Не отговарям на провокативни питания, казах каквото имам да казвам, благодаря ви,» заяви специалистът.