В интересна формация Литекс не успя да победи Сливен и завърши 2:2 като гост под Сините камъни. Старши треньорът на «оранжевите» Станимир Стоилов остави доста от титулярите си на пейката, за да ги пази за финала за Купата на България след три дни. Така националният селекционер включи в стартовата си единайсеторка двама младоци – Диего и Момчил Цветанов, докато Петков, Кишишев, Бибишков и Дока останаха резерви. Георги Дерменджиев също не можеше да разчита на своите най-добри играчи, заради наказанията на капитана Коста Янев и на Костадин Стоянов. Още през първото полувреме травма извади и друг опитен играч на Сливен – Илия Илиев.

Мачът на «Хаджи Димитър» бе много интересен, като имаше положения и пред двете врати. Двата състава играеха отворено и това доведе до бързи три разменени попадения до 18-та минута.

Още в третата минута талантът от школата на Литекс Диего откри резултата. Шандор върна с глава една лошо изчистена от Чавдаров топка в наказателното поле на Сливен, стражът не успя да улови, въпреки че надскочи нисичкия Диего, топката падна до бразилеца, той се освободи и вкара.

Само шест минути по-късно домакините стигнаха до равенство, след центриране на Илиев отдясно, защитата на Литекс не успя да изчисти, Миндев стреля с глава, топката срещна напречната греда и тупна зад голлинията. С поредния си гол за този полусезон, играещият в полузащитата Станислав Манолев изведе Литекс напред в 18-та минута. Неуморният халф засече едно центриране на Венков отляво, и от почти нулев ъгъл промуши топката през ръцете на Чавдаров.

До края на първото полувреме имаше и още положения, като особено деен бе Момчил Цветанов, който торомозеше непрестанно защитата на Сливен. След почивката на терена продължи да е интересно, но вече домакините по-често поглеждаха към вратата на Урош Голубович. Иван Стоянов на няколко пъти пропусна да изравни, преди да се стигне до второ попадение на Миндев в мача. В 83-та минута Барт изгуби топката в центъра, Стоянов проби отляво, пусна към Въндев, а кълбото премина под крака на Венков. Въндев от границата на пеналта шутира, Голубович изби, но притичалият Миндев изравни резултата от седем-осем метра.

Литекс вече нямаше време да реагира, като Станимир Стоилов бе извършил и всичките си смени минути преди да падне гола във вратата на Голубович. Диего напусна терена в началото на второто полувреме, като изглежда бе получил някаква контузия.

След този хикс, Литекс задължително се нуждае от Купата на България, ако иска да играе в Европа през следващия сезон. „Оранжевите” играят с Пирин във вторник за трофея. Сливен е малко над чертата на изпадащите с 32 точки в актива си. Литекс дели 4-5 място с Локо София с по 52 точки.