Вихрен постигна жизненоважна победа с 1:0 при гостуването си на Локомотив Пловдив и по този начин санданчани запазиха шансовете си за спасение.

В мач от 28-я кръг на А група гостите създадоха много опасни положения, но направиха куп пропуски пред вратата на Локомотив Пловдив.

В 12-та минута Младен Стоев получи топката в наказателното поле на Локомотив, финтира противник и стреля ниско в левия ъгъл на Акалски, но вратарят на домакините показа рефлекс и изби топката.

Отново Вихрен можеше да вкара в 30-та минута, когато Златковски бе изведен очи в очи с Акалски, но вратарят на домакините направи поредното си добро спасяване.

В 34-та минута след поредното заспиване в отбраната на Локомотив Златковски стреля от 5 метра, но топката срещна тялото на Мечечиев и вратата на Локомотив остана суха.

В началото на второто полувреме в 48-та минута Джайеоба получи топката зад гърба на защитата на Локомотив, след което Акалски успя да избие, но получи контузия и бе принудително заменен от Ставрев.

Вихрен стигна до победен гол в 63-та минута, когато Сантош излезе очи в очи сам срещу Ставрев и го прехвърли технично, след което топката рикошира от левия стълб на вратата на Локомотив, след което халфът на гостите я довкара в опразнената врата.

До края на мача гостите от Вихрен създадоха още опасности пред вратата на Ставрев, но така и не успяха да отбележат второ попадение в срещата.

С тази победа Вихрен запази шансовете си за спасение, като отборът има 26 точки и се намира на четиринадесета позиция, докато Локомотив Пловдив е на седмо място.