Миньор успя да победи с 1:0 като домакин Черноморец и по този начин перничани се спасиха и ще играят и през следващия сезон в А група.

Мачът от 28-я кръг на А група на стадиона на „Мира” започна с предимство за гостите, които създадоха по-интересни ситуации пред вратата на Миньор Перник.

В 26-та минута Симеонов изведе Траянов зад отбраната на Миньор, след което Чворович спаси удара на футболиста на Черноморец.

Четири минути по-късно след центриране от ъглов удар в наказателното поле на Миньор Чворович увисна и Платини чукна топката, но Ашимов успя от гол линията да избие кълбото.

„Акулите” получиха право да изпълнят дузпа в 41-та минута, след като Божиков игра с ръка в наказателното поле на Миньор. Фернандес изпълни наказателния удар, но Чворович спаси.

Миньор стигна до победно попадение в срещата, след като в 60-та минута Костадин Марков центрира в наказателното поле на Черноморец, но Петър Петров не успя да играе с топката, но в същото време излъга Борел, който не успя да се ориентира и кълбото влезе във вратата на гостите.

След тази победа Миньор Перник се намира на единадесето място с 33 точки, а Черноморец остава на шеста позиция с 37 точки.