С хеттрик на Бамба Локомотив Мездра постигна важна победа с 3:1 при гостуването си в Сандански на вече изпадналия в Б група отбор на Беласица в мач от 28-я кръг на А група.

Гостите владееха мача от неговото начало, като Бамба можеше да открие резултата още в 19-та минута, когато нападателят остана очи в очи с вратаря Манолев, но след удара му топката излезе в аут.

Пет минути по-късно отново Бамба изскочи сам срещу Манолов и стреля опасно, но вратарят на Беласица отрази удара му.

В 26-та минута Бамба вкара гол, но той е отменен, тъй като нападателят на гостите бе в положение на засада.

Все пак Локомотив Мездра стигна до гол във вратата на Беласица, след като в 35-та минута Анев центрира в наказателното поле на Беласица, където Бамба засече топката и я прати в мрежата на Манолов.

Гостите удвоиха своята преднина в 52-та минута, когато след дълъг пас на Христозов Бамба овладя топката и излезе сам срещу Манолев, след което нямаше проблеми да го преодолее за 0:2.

Беласица стигна до почетно попадение в 63-та минута, след като след грешка на Пажин топката попадна в Сертич, който разстреля Левашки за 1:2.

Бамба оформи своя хеттрик и крайния резултат в срещата в 73-та минута, след като получи топката в наказателното поле, залъга бранител на домакините и с левия крак по диагонала разстреля Манолов.

След тази победа Локомотив Мездра се намира на девето място с 34 точки, а Беласица е на последната шестнадесета позиция с 14 точки.