Черно море победи Спартак с 1:0 в дербито на Варна, в което се доказа, че няма място за договорки в решителния етап от първенството. „Моряците” стигнаха до успеха трудно, но напълно заслужено, и вече са с единия крак в Европа. Градският им съперник Спартак пък бе задминат от Вихрен и нагази сериозно в Б група.

Битката за Варна премина под черната сянка на трагичната смърт на треньора на спартаклии Анатолий Кирилов. И двата състава не бяха на висота, но разликата в класите си личеше достатъчно добре. Макар че второто полувреме на срещата стартира при 0:0, почти пет минути след останалите важни за класирането мачове, Черно море и Спартак доказаха, че няма уговорки между тях, и играха докрай.

В ролята на златна резерва за Никола Спасов се превърна Георги Какалов. Нападателят се появи в 63-та минута, а секунди по-късно откри резултата. С първото си докосване на топката, Какалов отправи удар с хубава странична ножица и не остави шанс на Цанков. Вратарят на Спартак бе много деен в този двубой, като предотврати резултатът да бъде още по-изразителен със своите навременни спасявания.

Неприятна травма получи в края на мача Алекс, но все още не е ясно състоянието му. Мирослав Манолов пък ще пропусне следващия мач на Черно море, тъй като получи петия си жълт картон и ще бъде наказан за двубоя със Славия.