Отборът на Левски остава на върха в класирането само два кръга преди края на българския шампионат. „Сините” спечелиха трите точки, след минимална победа с 1:0 като гост на Славия, а ЦСКА успя да се наложи над Локомотив София, в другия мач от 28-я кръг, който има отношение към първото място в подреждането. Eдинственият гол за „сините” реализира Зе Соарес в 50-та минута на срещата, след сериозен карамбол в наказателното поле на Славия.

Почти през цялото време момчетата на Емил Велев диктуваха случващото се на терена и контролираха срещата, а топката бе предимно във владеене на „сините”. Въпреки това, Левски успя да реализира само един гол, който обаче бе достатъчен, за целта, която гостите гонят.

През първото полувреме двата тима не съумяха да покажат кой знае какво футболно качество, а опасните положения пред двете врати почти липсваха. Главният рефер Цветан Георгиев пък се възползва от правото да даде кратка почивка на двата тима в средата на първата част, заради горещото време в столицата. След това Славия се опита да стигне до попадение, но атаките им, макар не особено остри, бяха спирани още в зародиш. Още в началото на срещата Йордан Петков счупи пръст на ръката, но доигра срещата с шина.

Ако изобщо могат да бъдат предявени някакви претенции към съдията Цветан Георгиев, то те биха били първо, заради положението в 41-та минута. Tогава Ортега се откъсваше напред, но реферът предпочете жълтия картон за нарушението на Веско Минев, тъй като други бранители на сините стояха пред играча на Славия.

В 47-та пък Живко Миланов имаше претенции за дузпа, след като падна в наказателното поле. Капитанът на „сините” влезе на скорост в пеналта и падна след съприкосновение с Роберт Птров.

Малко след това дойде и първото, и единствено, попадение в мача. Дарко Тасевски се пребори с Митя Морац отляво по нападението. Македонецът нахлу в наказателното поле, успя да преодолее и вратаря Йордан Господинов, топката се удари в гредата и Зе Соарес отблизо я прати в мрежата за 1:0.

След гола двата отбора „успокоиха топката”, може би под влияние на топлото време. Играта се понакъса, медицинските екипи влизаха на няколко пъти да оказват помощ на футболисти и от Левски, и от Славия.

В крайна сметка, в заключителните минути на срещата, „сините” преминаха в отбрана, а Славия се опита да впрегне всички сили, за да стигне поне до изравнително попадение, но атаките им се оказаха безплодни. В самия край на двубоя, Иван Цачев, който се появи през второто полувреме на терена имаше своя шанс, но вратарят на Славия Йордан Господинов бе на мястото си.

Така, без втори гол, завърши и срещата, която остави Левски на върха в подреждането с две точки повече от вечния съперник – ЦСКА.