Вихрен победи Локомотив Мездра с минималното 1:0 в мач от 20-тия кръг в А група, игран на стадиона в Мездра. По този начин се оправдаха слуховете, че двубоят ще завърши с победа за гостите. Много букмейкърски къщи извадиха срещата от своите тиражи поради опасения за договорка в мача.

Двубоят започна силно за домакините. Симоеш получи топката на границата на наказателното поле и със силен удар нацели напречната греда над Лучини още в първата минута.

До края на полувремето нови опасни положения пред двете врати липсваха, въпреки равностойната игра на двата отбора. Така 22-мата на терена се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Втората част започна по-активно за госите от Вихрен. Победният гол за тима на Коко Динев падна в 65-тата минута. Маладенис изведе Сантош отляво, той напредна в наказателното поле и с точен удар в долния ляв ъгъл на вратата вкара за 1:0.

Гостите доиграха мача с човек по-малко, след като в 79-тата минута голмайсторът Сантош бе изгонен за удар без топка срещу Цветкович. Въпреки това „железничарите” не успяха да се възползват и двубоят завърши при 0:1.

Със спечелените три точки Вихрен се изкачи на 11-то място с 19 точки, на 3 от зоната на изпадащите. Локо Мездра пък остана седми с 29 точки.