Старши треньорът на Левски Емил Велев заяви след победата с 1:0 над Ботев, че двубоят от 17-я кръг на А група, е преминал при нормални условия, въпреки бомбичките, които паднаха на стадиона в Пловдив.

Преди началото на мача помощник треньорът на сините Тони Здравков се е прибрал в съблекалнята, тъй като е пострадал от една от хвърлените бомбички, но все още не се знае какво точно е състоянието му.

„Тони Здравков се прибра в съблекалнята, май беше ударен преди мача. Но не знам. За мен мачът премина при нормални условия. Даже съдията се чудеше, дали да го прекрати. Щом не са станали ексцесии, значи е добре, че мачът продължи и имаше условия за това”, сподели Емил Велев.

„И един гол ни дава трите точки, така че съм доволен от победата. Отбелязахме хубав гол, но изпуснахме още пет. Можехме да си решим нещата още през първото полувреме. Изгониха ни даже и играч. Тогава вече направихме промяната, след като излезе 1 човек, отборът се върна по-назад и се радвам, че не позволихме на Ботев да ни застраши”, сподели наставникът на „сините”.

„Ботев с нищо не ни застраши, дори когато ние останахме с 10 човека. Трябва да видя записи за спорните моменти, сега знаете, че няма повторения при нас, така че не можем да преценим дали отсъжданията са били верни или не”, завърши Емил Велев, който не пожела да коментира ситуацията с Юсеф Рабех, който трябва да се яви в прокуратурата днес.

Наставникът уточни още, че е заменил Дарко Тасевски, тъй като футболистът е почувствал болки в адукторите по време на мача.