Левски взе минимална победа с 1:0 над Ботев Пд на стадион „Христо Ботев” пред близо 7000 хиляди зрители в мача от 17-тия кръг в „А” група. Условията за футбол обаче далеч не бяха нормални, след като пловдивските фенове изсипаха дъжд от бомбички към терена по време на цялата среща.

Единственото попадение в срещата падна в 19-та минута и бе дело на Дарко Тасевски.

Двата отбора трябваше да доиграят двубоя с човек по-малко. След като в самия край на първото полувреме за втори жълт картон играта напусна Йордан Милиев, Личло Арсов, отново за втори жълт картон, остави своите с 10 души на терена, в 88-та минута.

Срещата започна с изключително грозни сцени, при които феновете на „жълто-черните” хвърлиха няколко бомбички, една от които падна на метър от скамейката на „сините”. Помощникът Тони Здравков бе засегнат от бомбичката. Малко след това бившият състезател на „канарчетата” Веселин Минев бе уцелен с мобилен телефон. Теренът пък бе обсипан от нова канонада с бомбички. Главният рефер на мача Станислав Тодоров се консултира с колегите си и делегата на срещата, но в крайна сметка играта продължи.

В 19-та минута падна единственото попадение в срещата. След добра атака за Левски, Христо Йовов пусна към Тасевски, който с диагонален удар по земята вкара покрай Лилчо Арсов за 1:0.

Стражът на Ботев направи няколко класни спасявания до края на първите 45 минути и направо отказа Жоазиньо и Йовов.

В четвъртата минута на даденото продължение на първото полувреме, Данчо Милиев бе изгонен за втори жълт картон, след като свали непозволено Семерджиев. Така с преднина от един гол и човек по-малко „сините” от София се оттеглиха на почивката.

През втората част играта между двата отбора се накъса и те не успяха да създадат чисти голови положения пред една от двете врати. Канонадите от бомбички обаче не спряха, като голям брой паднаха на пистата около терена.

В 88-та минута, след фрапираща греша в отбраната на Ботев, Георги Иванов се откъсна в полето на домакините, Лилчо Арсов напусна наказателното си поле, и фаулира нападателят на „сините”. Стражът на „канарчетата” получи втори жълт картон за нарушението и бе изгонен от Станислав Тодоров. До края на мача вратата на пловдивчани бе пазена от Апостол Попов.

След победата с 1:0 Левски продължава да заема първото място с актив от 39 точки, на четири пред втория ЦСКА. Ботев Пд пък е на 14-та позиция с едва 15 точки.