Защитникът на Сливен Владислав Ямуков бе обявен за играч на осмия кръг в А група, след като отбеляза 2 гола за победата срещу Ботев. Футболистът спечели 9 гласа в анкетата на вестник „Футбол” и Пресклуб България. След него остана нападателя на Локо Пд Павле Делибашич с 6 гласа, Иван Стоянов остана трети с 3 гласа, а с по един останаха футболистите на ЦСКА Удоджи и Кирил Котев.

В същото време стана ясно, че за футболист на месец септември ще бъде обявен друг играч на Сливен – Явор Въндев, който е водач в голмайсторската листа на България.

„Все още не сме постигнали нищо. Представяме се по-добре от очакваното, но са минали едва 8 кръга. Целите ни са да играем добър футбол и да се раздаваме във всеки мач”, коментира Ямуков.

Бранителят, който бе привлечен от Хасково, изрази своите съмнения, че отборът може да постигне нещо голямо този сезон. „Основната цел е да не изпаднем. За момента постигаме тази цел. Трябва да се утвърдим в А група. Ако си помислим, че сме направили кой знае какво това може да ни изиграе лоша шега. Ние сме като актьори. Никой не се интересува от репетицията (тренировката), важно е какво ще направиш на представлението (мача)”, каза още Ямуков.