Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков отказа да коментира решенията на Изпълкома пред очакващите го репортери.

Президентът на ОФК Сливен не издържа на настъпателните въпроси и се обърна към журналиста от в-к „Тема: Спорт” Ивайло Славейков с думите „ малко по-спокойничко с мен, нали знаеш, че съм опасен”.

„Така или иначе си има органи, които трябва да се произнесат. Ние като колеги се въздържаме от коментар”, лаконично заяви Лечков по повод задържането под стража на Иван Леков.

Членът на Изпълнителния комитет заяви, че не е бил гледан видеозаписа на Христо Ристосков и не са били обсъждани обвиненията отправени от арбитъра.

„Около съдийството като цяло – през миналата седмица се събрахме в Царско село и мисля, че говорихме достатъчно добре. Има голяма доза от неможене и гледаме да подобрим нещата. Не трябва да се концентрираме само върху съдиите.”

„Трябва да има повече толерантност от всички нас и от медиите, и от футболните хора. Много се плюем, а всички ние имаме интерес българският футбол да изглежда добре.”

„Няма да давам на всеки обяснения. Чакай, ти ме изпитваш, още малко ще ми удариш два шамара. Недей се държа така. Малко по-спокойничко с мен, нали знаеш, че съм опасен”, каза кметът на Сливен.