Носителят на Купата на България – Литекс завърши сезона с победа над тима на Черноморец Бургас. Възпитаниците на Миодраг Йешич се наложиха с 2:1, като победното попадение за домакините падна в даденото от съдията продължение и бе дело на нападателя Емил Ангелов.

 

Домакините започнаха много силно срещата и още в първите няколко минути създадоха няколко опасности пред вратаря на Черноморец Стоянов.

 

Още в седмата минута Бибишков пробва да преодолее стража на гостите след удар с глава, но изстрелът му бе уловен. Само няколко минути по-късно Ивелин Попов също имаше добра възможност, но топката премина на сантиметри от гредата.

 

В средата на първата част Стоянов сгреши, изпускайки топката след центриране, тя попадна в Манолев, който намери Попов, но нападателят не улучи рамката на вратата.

 

През втората част изненадващо гостите успяха да поведат, като френския футболист на „оранжевите” Седрик Камбон заби топката в собствената си мрежа. Камбон се опита да избие топката, след центриране на Дяков отдясно в 73-ата минута.

 

Десет минути по-късно Венков получи червен картон, след като игра с ръка в наказателното поле. Зад топката застана Георги Караканов, но Тодоров спаси.

 

Възпитаниците на Миодраг Йешич стигнаха до изравняване на резултата в 87-ата минута, след като Пламен Николов засече добре центриране на Момчил Цветанов. В продължението на срещата Емил Ангелов осигури трите точки за „оранжевите”.