Собственикът на Левски уволни изпълнителния директор на клуба Наско Сираков и старши треньора Станимир Стоилов. Тримата се срещнаха днес в кантората на адвоката, на улица "Алабин" в София, която продължи около 20 минути. След края на срещата Сираков разкри пред събралите се журналисти новината за отстраняването им.

„Срещата премина нормално. Новината е, че вече не сме изпълнителен директор и треньор на Левски. Специално за мен, аз мога да кажа, че това, което се разбрах преди четири години с Батков мисля, че съм се старал да го изпълнявам по най-добрия начин - да работя за Левски”, каза Наско Сираков.

„Бяхме се разбрали, когато той прецени, че няма нужда от мен, да ми каже. Стискаме си ръцете и наистина така и стана в този момент. Определено нямаме никакви претенции нито към ръководството, нито към клуба като цяло. От мен лоша дума за Левски няма да чуете, мисля, че и от другата страна също няма да се чуят. Това е новината. До края на седмицата ще дадем пресконференция, за да отговорим на въпросите ви”, допълни вече бившият изпълнителен директор на Левски.

Станимир Стоилов потвърди думите на Сираков, че двамата ще говорят след мача с ЦСКА. Вечното дерби е насрочено за събота. В предпоследния кръг червените приемат Левски на стадион „Българска армия”, а три дни преди сблъсъка все още не ясно кой ще води тима.

На въпрос на Гонг, дали е очаквал такова решение, Стоилов заяви, че го е очаквал четири години.

Неубедителното представяне на Левски е най-вероятната причина за отстраняването на изпълнителния директор и старши треньора на клуба. В последните си две срещи отборът записа загуби. Първо срещу Черноморец в Бургас с 1:2, а след това и от Локомотив Сф на стадион „Георги Аспарухов” с 0:1, а вечният съперник на сините – ЦСКА си осигури титлата тази година и води убедително пред Левски с 16 точки разлика.

Снимки: Gong.bg