Беласица не успя да победи Черно море и двата отбора завършиха наравно 1:1 в среща от 28-я кръг на А група. Хиксът почти сигурно изпраща петричани във втория ешелон от следващия сезон, тъй като два кръга преди края на шампионата, те изостават с пет точки от Берое и зоната на спасението.

В оставащите кръгове Бела гостува на вече изпадналия Марек и приема Ботев Пд. Тимът от Петрич обаче трябва да се надява на две загуби на Берое от мачовете им с Пирин и Локо Сф, за да остане в елита.

Беласица имаше всички шансове дори да победят Черно море, но домакините не съумяха да оползотворят положенията си. Още в 30-та минута те бяха принудени да извършат смяна, заради контузия на Николов. Появилият се като резерва Кабранов обаче се оказа най-добрия на терена за Бела в оставащата част от двубоя. Нападателят имаше шанс да открие още през първото полувреме, но намери вратата едва в 48-та минута. Тогава той откри резултата за Беласица, след като засече с глава центриране от фаул на Господинов.

След като получиха гол във вратата си, гостите от Варна се събудиха и започнаха да търсят по-активно гол. Той падна след центриране в наказателното поле, което падна на главата на Дани Георгиев, който изравни. Андонов имаше възможност и окончателно да изпрати Бела в Б група, но в даденото от рефера продължение нападателят пропусна сам от няколко метра.