Вихрен победи с 2:0 Ботев Пд в мач без значение между два тима от средата на таблицата в А група. Двубоят бе спокоен, тъй като и домакините, и гостите от Пловдив са спокойни за мястото си в елита, и не се борят за по-предно класиране. Благодарение на трите си точки Вихрен вече има 33, а Ботев остана с 30.

Тимът от Сандански напълно очаквано и логично стигна до успеха, след като доминираше в по-голяма част от отбора. След силните мачове от пролетта пък, гостите очевидно вече не са на познатото високо спортно ниво и не застрашиха сериозно своя противник.

Тихамер и Симович бяха най-опасните футболисти на Вихрен и логично именно те двамата станаха голмайстори в срещата. И двете попадения паднаха след почивката в 46-та и 59-та минути.

Най-дейният на терена Шукардиня бе в основата и на двата гола. За първия той проби отляво, и след кратко разбъркване Симович успя да промуши топката под плонжа на Славчо Тошев.

Отново след комбинация между Шукардиня и Симович, Тошев изби първоначалната атака, но Тихамер бе най-съобразителен и отбеляза второто попадение.

Голмайсторът на Ботев Георги Христов на няколко пъти опита късмета си срещу Шейтанов, но не съумя да използва малкото открили се пред него възможности.