Локомотив София успя да излъже като гост Левски с минималното 1:0 и спечели дербито на 28-я кръг. Двата отбора направиха изключително слаб мач - в слабо темпо и с малко футболни качества, като столичните железничари успяха да вземат така нужните им три точки в борбата за Европа в самия край на мача с попадение на Христо Златински.

Почти през цялото време сините владееха ситуацията на терена, докато Локомотив Сф успя да създаде едва няколко контраатаки, които не бяха чак толкова опасни.

В крайна сметка обаче тактиката на момчетата на Димитър Васев се оказа успешна, за да стигнат до успеха и да запазят преднината си пред четвъртия в класирането – Литекс.

От своя страна Левски пък ще трябва да се съвземе след двете поредни загуби от Черноморец (1:2) и Локомотив Сф (0:1), тъй като в следващия си двубой среща шампиона на България – ЦСКА, който още в изминалия кръг бетонира титлата си.

Единственият гол в мача падна в 88-та минута. Христо Златински реализира за гостите след груба грешка от страна на синята защита и засече избита топка в мрежата на Левски. С изключение на това положение, гостите не съумяха да сътворят нищо друго, с което да застрашат Георги Петков. За сметка на това, футболистите на Станимир Стоилов на няколко пъти бяха близо до гола.

В 33-та минута Еньо Кръстовчев стреля с глава след центриране в наказателното поле на Зе Соарес, но кълбото излезе на сантиметри над гредата. Шест минути след това Миро Иванов овладя на гърди пред наказателното поле на Локо Сф, стреля, след като остана сам срещу вратаря, но Голубович отрази удара, изпусна топката, която се запъти към голлинията, но при повторния опит улови кълбото.

След почивката отново Мирослав Иванов бе в основата на едно от по-опасните положения, след като стреля от дъгата на наказателното поле, но на половин метър над вратата, пазена от Голубович.

В 78-та минута Даниел Боримиров също опита своя шанс след центриране от корнер, но кълбото не попадна в мрежата на Локомотив Сф. До голяма степен с това се изчерпват и повечето ситуации в иначе слабия мач, които заслужават вниманието на феновете. 

След загубата класирането в челото не претърпя промени. Левски остава на второто място с 58 точки. Локомотив заема третото с 53, с три повече от Литекс, който разби в този кръг Марек с 4:0.