Локомотив Пд вече е бил наказван три пъти през сезона заради инциденти със своите фенове. В седмия кръг от шампионата пловдивчани играят без публика миналия август на „Лаута“ срещу Локо Сф. Причината е бой между феновете на Локо Пд и тези на Нефтохимик при гостуването на тима в Бургас.

В края на октомври 2013 г. Локо Пд за втори път е наказан да домакинства без публика, след като в мача с ЦСКА е ударен полицай. Смърфовете изтърпяват наказанието си срещу Левски.

На 26 февруари тази година Локо Пд вече бе принуден да играе на неутрален терен в Любимец срещу Черноморец, след като отборът този път е наказан с лишаване от домакинство, отново заради хвърлени многобройни предмети в предходния мач.

Инцидентът днес на пловдивското дерби вече е четвъртият за Локо Пд през този сезон и става дума за рецидив.

Заседанието на Дисциплинарната комисия е насрочено принципно за вторник по обяд и предвид Великденските празници, трудно би могло да бъде преместено за по-рано.

ДК е поставена и в цайтнот, тъй като за сряда е предвиден реваншът за Купата на България Локо Пд – Лудогорец и няма време мачът да бъде преместен в друг град при очакваното наказание на домакините.

Логично е така също за пловдивското дерби да бъде присъдена служебна победа от 3:0 за Ботев.