Отборът на Локомотив София успя отчасти да се реваншира на феновете си за отпадането в четвъртфиналите за Купата на България, след като се наложи с категоричното 4:1 като гост на Марек.

Столичните железничари показаха, че са се съвзели бързо от поражението от Ботев Пд преди три дни и показаха категорично, че няма намерение да отстъпва от позициите си в първенството на България.

Още в самото начало на двубоя от 18-я кръг на А група момчетата на Стефан Грозданов демонстрираха самочувствие и съвсем заслужено още в 12-та минута стигнаха да попадение в съперниковата врата. След центриране в наказателното поле на Марек, защитниците на домакините започнаха да се изтеглят и поискаха засада на Зоран Балдовалиев, но страничният съдия не отсъди такава и Балдовалиев с удар под плонжа на Белчев отбеляза първия гол в мача.

Само 6 минути след това зрителите на стадиона в град Дупница станаха свидетели и на второ поапдение. Кристиян Добрев изведе Марчо Дафчев зад защитата на Марек и халфът на Локомотив София удвои преднината на гостите.

След почивката футболистите от Дупница показаха желание за победа, но така и не съумяха да намерят начин да преодолеят по-именития си съперник. В 53-та минута домакините стигнаха до едно от най-чистите си положения, но Кароуи, не успя да отправи ударът, който щеше да върне неговия отбор в мача.

Почти всичко показаваше, че срещата ще завърши при този резултат, но се оказа, че все пак гостите не са казали последната си дума.

В 88-та минута Джилас покачи резултата на 3:0, а 120 секунди след това Митев отбелязва четвъртия гол в мача. Единственото, до което съумяха да стигнат домакините, бе почетно попадение в края на двубоя, при това от дузпа. Точен от бялата точка в даденото от съдията продължение бе Иво Паргов, който оформи крайното 4:1.

След успеха в този кръг, Локомотив София се изкачи на второто място във временното класиране с 40 точки, но преди да приключи мачът на Левски и Литекс, който може да промени челната тройка. Лидер продължава да е ЦСКА с 48, докато Марек е на 11-а позиция със 17 точки.