А група с 10 отбора и периодичен мониторинг на състоянието на футболните терени през годината поиска един от собствениците на Лудогорец Георги Домусчиев, който бе гост в актуално студио „Дерби“.

„За мен е изключително важно да се намалят още отборите в А група. Най-добре е те да бъдат десет и да няма плейофи, а да се играе по четири пъти. Така ще се намалят възможностите да има отбори, които да няма за какво да играят“, каза Домусчиев.

Той обърна и внимание на състоянието на терените по стадионите в А група и изрази надежда, че след Конгреса на БФС, новият Изпълком ще вземе в предвид ситуацията с лошите терени на някои места.

„Надявам се след Конгреса в началото на годината да има по-силен контрол на тревните покрития от страна на БФС. В момента се дава лиценз в началото на годината, а какво се случва в следващите месеци реално няма значение. Според мен трябва да има периодичен мониторинг и ако тревното покритие не е в добро състояние, да не се играят мачове. Сега със сигурност някои отбори за даден мач могат да извлекат полза от лошия терен, но като цяло това не е добро за футбола ни“, допълни Домусчиев.

Собственикът на Лудогорец заяви още, че според него или всички водещи клубове трябва да имат представители в Изпълкома, или нито един да не бъде представен, а той да бъде съставен от независими специалисти.

Според боса на разградчани трябва да се мисли по варианта двубоите за Купата на България да са в един мач, тъй като се натоварва много календара, а в България климатичните условия са проблем – много е топло през лятото и много студено през зимата.