Нефтохимик все пак уреди проблема със стадиона и мачът с Пирин Гоце Делчев ще се играе, съобщава ТОП НОВИНИ БУРГАС. Срещата от 13-ия кръг на А група беше под сериозна въпросителна след като вчера БФС констатира, че съоръжението в Несебър не е подходящо да приеме двубой от А група. Благодарение на бързите действия на изпълнителния директор Костадин Джамбазов проблемът е решен и мачът ще се играе на стадиона в Сливен.

Съоръжението също няма необходимия лиценз, но се очаква тази пречка да бъде отстранена до няколко часа. Още рано сутринта в Сливен пристигнаха хора от БФС, които имат задачата да инспектират стадиона и да го лицензират. Така до 12:00 часа днес, когато е крайният срок за подаване на документите, „шейховете” ще могат да заявят лицензиран стадион, на който да посрещнат Пирин Гоце Делчев.

Желанието на ръководството е всички домакински срещи на тима до края на полусезона да се играят именно в Сливен. Двете страни вече са постигнали устна договорка и домакините са се съгласили да пускан Нафтата срещу символичен наем. Лично Джамбазов се е заел да намери парите и да плати цялата сума накуп. Когато това стане, връщане назад няма да има.

През миналия сезон пък стадионът в Сливен приемаше домакинските срещи на Етър, след като отборът се изнесе от Велико Търново.