Малки и големи деца тръгват на училище. От утре пейзажа ще е по-различен. В градския транспорт ще е по-тясно, задръстванията в София и големите градове са гарантирани. Поводът е ясен, първият учебен ден. Учениците, малко или много, ще трупат знания. Те влизат в час, но за Левски това е невъзможно. Със „сините“ оправия няма.

Поредната издънка е факт. Този път играчите на Йоканович си паднаха като момченца от шампиона. Лудогорец си свърши работата академично и небрежно. Разликата в класите бе голяма. Стойчо Стоев може да пропусне анализа на този мач. Рутинна победа.

Преди няколко месеца Левски със зор удари същия противник, защото поне желаеше. Сега „сините“ продължават да са същата отчайваща банда, но вече без грам характер.

На терена футболистите на Йоканович не са отбор. Те постоянно си ръкомахат. Грехът на треньора е, че позволява подобен безпорядък в неговия тим. Няма смисъл да изпадаме в примери. Ще отбележим само, че Гари Родригес прави каквото си иска на терена. Холандецът играе собствен футбол и лошото е, че това му се позволява. Крилото има качества, но просто се подиграва с играта и колегите си.

Излишно е да се коментира пародията Кевин Бру. Вторият гол на Лудогорец със сигурност е разсмял половината футболисти на гостите, още преди топката да влезе във вратата.

Йоканович беше доволен, че отборът му имал две седмици да работи. Много работа са свършили, няма що. Треньорът се опита да надъха футболистите с думите си преди мача. Направи го, но с играчите на съперника. Тази формация на Левски не може да пусне кръв, защото 80 % от футболистите са умрели от страх. Може и да е по-голяма цифрата. Смел е Генков, но той единствен тича от атакуващите футболисти на отбора. Сам човек е за никъде. Самотен можеш да бъдеш само в тоалетната, дори в индивидуалните спортове ти трябва екип зад гърба.

Левски не е отбор. Истината е, че футболистите са разделени на групички. Огромен процент от чужденците правят каквото си искат. От доста време им се позволява и те се възползват. Българите вечно излизат виновни. Истината е, че нямат особени качества, но поне утре ще могат да прочетат вестниците, ще трябва да си покажат носовете извън домовете си. Легионерите най-много да видят класирането, то пък не става за гледане, ако си за „сините“.

Славиша, който е на път да подобри всички рекорди на Ратко Достанич, ще продължи да работи. Тренировките му хубави, пресконференциите интересни, но нещата не стават.

Наско Сираков призна, че приоритет е Сектор А. От утре не очаквайте да оценяваме работата на строителите, отново ще коментираме играчи, треньори и директори.

Левски е посредствен и вината е на всички. Взеха се крути мерки, но резултат няма.

След мача с Лудогорец Батков се направи на лош. Заповяда „да си сядат на задниците“ и да работят. Ако ще работят така, по-добре да си почиват. Адвокатът трябва да признае пред себе си, че направи голяма щуротия след предишния двубой между тези два отбора на „Герена“. Точно там някъде се обърна колата и стана тази жестока катастрофа, която съвсем смаза фасона на клуба.

Всъщност тим няма, останала е само публиката, която на инат скандираше до края на срещата. Феновете са единствената гаранция, че може да има и по-добри време за Левски. Те просто трябва да се заредят с търпение, защото това няма да е скоро. Новият десен бек няма да смени облика на тима.

Факторите в Левски са чудесни оратори, но ефект от приказките никакъв. Йоканович има дар слово, на теория е чудесен, но практическият резултат е нулев. Влиянието му върху футболистите не се вижда, а това е негова задача Между другото сърбинът е голям късметлия. Всеки друг на негово място, щеше вече да е направен на парчета. Късметът е най-променливото нещо в живота и е добре да не му обръщаш голямо внимание. Ако Илиан Илиев имаше такава статистика, щеше да е направен на салата.

Оценката за „синьото“ представяне ще бъде поднесена в сряда. Празните трибуни срещу Пирин Гоце Делчев ще говорят достатъчно. Левски пак обиди своята велика публика. Хората отново са изгонени от стадиона. Както върви, може да се върнат, за да видят новия сектор...