Треньорският щаб на Левски няма да разчита на Станислав Ангелов в двубоя от 30-я кръг срещу Славия. Полузащитникът беше наказан от БФС за два мача, тъй като има натрупани жълти картони. Така героят от мача с Лудогорец отпада за протоколния мач с Етър, и за този с „белите“ в събота. Санкция понесе и Стефан Велев, но само за срещата с „виолетовите“, която няма да се състои.

На теория съществува вероятност Ангелов да е изиграл последния си мач за „сините“, но това едва ли ще се случи. По вероятно е той да получи договор за още един сезон, макар от Левски да не искат да коментират подобни теми преди края на кампанията.

Със сигурност, най-старото столично дерби ще сложи край на славната кариера на Христо Йовов, който приключва с активния футбол.

Дисципът наказа и старши треньора на Левски Николай Митов, за един мач, който ще бъде също този срещу Етър. Същото наказание има и за помощника на Митов Мариян Христов.

"За самоволно навлизане на терена, наоснованиечл.34, ал.1, т.5, ДК наказва Николай Митов  (старши треньор на ПФК ”Левски”) с лишаване да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и глоба в размер на 500 лева," се казва в съобщението на ДК, а Христов е наказан по същия параграф от кодекса.