„Ако играех срещу нападател, който всеки път ме отвява, лази ми по нервите и ме подлудява... Трудно е да гласуваш за някого (за Играч на годината – б.р.), който върши всичко това.“ Думите принадлежат на самия Луис Суарес, а днес нападателят на Ливърпул даде още един повод на критиците си, за да одумват не дотам футболните му прийоми.

При равенството на 2:2 с Челси на „Анфийлд“ - което уругваецът подпечати с гол в 7-ата минута на добавеното време - „седмицата“ на мърсисайдци буквално захапа Бранислав Иванович. В средата на второто полувреме Суарес получи топката в наказателното поле на противника и направи неуспешен опит да премине покрай защитника. Иванович обаче се справи, които предизвика остра реакция от страна на южноамериканеца. Той хвана сърбина за ръката и го ухапа в областта на лакътя.


Luis Suarez biting Branislav Ivanovic Liverpool... by coolchrisvilla

Иванович веднага се обърна към съдията Кевин Френд, като искаше картон за Суарес, но инцидентът явно бе убягнал от очите на рефера, който дори не отсъди нарушение.

Това не е първият подобен случай в кариерата на Сураес, който през 2010 година, като футболист на Аякс, захапа по рамото полузащитника на ПСВ Айндховен Отман Бакал.


Luis Suarez bites Otman Bakkal by lemarswayer

Много е вероятно Футболната асоциация на Англия да накаже играчът на Ливърпул, след като прегледа видеозапис на ситуацията. Първо обаче от ФА ще изчакат доклада на Френд, за да видят дали случилото се фигурира вътре.