Звездата на Ливърпул Луис Суарес се зарече, че ще остане в клуба до края на договора си, защото за него е привилегия да играе във Висшата лига.

Уругвайският национал е лидер при реализаторите в английския шампионат с 22 гола, но бъдещето му на „Анфийлд“ непрекъснато е поставяно под въпрос заради факта, че отборът няма да играе в Шампионската лига през следващия сезон, а е много вероятно да изпусне и Лига Европа.

Суарес има контракт до 2017 година, което означава, че евентуалните купувачи ще трябва да извадят сериозна сума, но нападателят не мисли за подобна развръзка. „Ще съм тук и другия сезон, да. Не само че играя за Ливърпул, но участвам и в най-силното първенство“, отсече той. „Много съм щастлив и искам да изпълня договора си докрай, макар че във футбола е трудно да отгатнеш какво ти предстои.“

„Клубът може да реши, че не те иска, макар и в същото време да желае да останеш. Доста често нещата не протичат по план“, допълни той.

Суарес също така допълни, че едва ли ще се пребори за наградата Играч на годинат, макар, че е сред номинираните. „Ако играех срещу нападател, който всеки път ме отвява, лази ми по нервите и ме подлудява... Трудно е да гласуваш за някого, който върши всичко това. Едва ли играч, който непрекъснато ти вика и се опитва да те финтира, ще получи много гласове. Наградата никога не е била сред целите ми за сезона или пък някаква мечта. Това е нещо, което бих запомнил, но не ми е фиксидея“, завърши звездата на мърсисайдци.