Ливърпул показа страхотен дух в реванша срещу Зенит Санк Петербург и спечели с 3:1 на „Анфийлд“. Преди седмица обаче „червените“ загубиха с 0:2 и след общ резултат 3:3 руснаците продължават напред към осминафиналите в Лига Европа, заради гола си на чужд терен, дело на Хълк. За мърсисайдци пък точни бяха Луис Суарес, с два гола, и Джо Алън.

За Ливърпул Джо Алън и Джордън Хендерсън започнаха като титуляри на местата на Даниел Стъридж и Филипе Коутиньо. Алън и Хендерсън получиха почивка през уикенда, а в Русия преди седмица също бяха сред стартовите единадесет.

За тима от Зенит, звездата Хълк започна двубоя, Лучано Спалети направи само една промяна в сравнение преди седмица като Сергей Семак сега започна като титуляр, след като в първия двубой той се появи като резерва и се разписа във вратата на „червените“.

Срещата започна кошмарно за Ливърпул след като гостите откриха в 19-а минута. Джейми Карагър сбърка нелепо в като последен в отбраната, Хълк му отне напредна и не сбърка срещу Пепе Рейна за 1:0.

Мърсисайдци показаха дух и в 28-та минута изравниха. Луис Суарес от фаул стреля и благодарение на слабо построената стена вкара за 1:1.

Още преди почивката „червените“ излязоха напред в резултата. След страхотна атака Джо Алън засега с глава отблизо Малафеев парира, но при добавката Алън не сбърка и реализира за 2:1.

Добрата игра на домакините продължи и през второто полувреме, което даде своя резултат в 59-та минута. Луис Суарес изпълни превъзходно пряк свободен удар и вкара за 3:1.

След третото попадение, Ливърпул натисна здраво своя съперник, но така и не успя да вкара още един гол и така отпадна от надпреварата.

В следващия кръг Зенит ще играе с Базел. Първият мач е в Украйна на 7 март, а реваншът е седмица по-късно.