Тотнъм изкопчи 1:1 при гостуването си на Лион в реванш от Лига Европа, и с общ резултат 3:2 продължава на осминафинал. Там „шпорите“ ще спорят с Интер.

Максим Гоналон откри резултата с глава още в 17-та минута, но в заключителните моменти от двубоя Муса Дембеле с мощен далечен удар прави топката в мрежата за безценното 1:1.

Тотнъм изглеждаше доста пасивен след получаването на гола, и почти не се виждаше как ще пробие отбраната на Лион.

Френският тим бе по-активният през първото полувреме, а във второто доста се постара в защита, за да не остави надежди на съперниците. Александър Лаказет и Клемен Грение тормозеха Бран Фридъл, но американският страж бе на мястото си.

Тотнъм се опита постепенно да осъществи преса, но Лион играеше отлично. Люис Холтби може да съжалява, че пропусна да реши по-рано изхода на мача, като удари греда през първото полувреме. През второто същото стори и Еманеул Адебайор, а целият мач бе много отворен.

След като Реми Веркутре се намеси отлично при няколко от най-опасните атаки на Тотнъм, „шпорите“ все пак намериха слабо място. В 90-та минута Дембеле без много колебание прати топката зад стража, за да донесе с това и класирането на тима на осмифиналите.