Футболистът на Ботев Враца Роберто Флориано от няколко дни е в неизвестност. В края на миналата седмица нападателят бе обещал да подпише споразумение с клубното ръководство и да се раздели с врачани срещу минимално обезщетение. До този момент обаче от футболиста няма никакви новини.

Хора близки до клуба са забелязали Флориано в адвокатска кантора във Враца придружен от бившия изпълнителен директор Ивайло Рачев и бившата секретарка на клуба Боряна Бинджинска.

Въпреки, че вече не е част от управата на Ботев Враца Рачев продължава да мъти водите в клуба. Той е посъветвал Флориано да не подписва споразумение, а да съди врачанския клуб. Футболистът е с една от най-големите заплати и е поставил условия пред ръководството да му се изплати сума по-голяма от възнагражденията на всички български футболисти и треньорското ръководство взети заедно. Управата на Ботев прави всичко възможно да се отърве от ненужните чужденци, но Рачев действа зад гърба им.

На извънредното общо събрание на клуба бившият президент Пепино Тирри съобщи, че е превел на Иво Рачев над 12 000 лева за самолетни билети на чужденците, които от началото на сезона гастролираха във Враца. Парите обаче не са достигнали до нито един от тях.

От клубното ръководство на Ботев съобщиха, че Рачев се е опитал да уговори Саша Анеф и Пабло Кабалеро също да съдят клуба. Миналата седмица обаче Анеф си замина за Уругвай след като се раздели с врачани по взаимно съгласие. Кабалеро е уволнен дисциплинарно, но се е обадил във Враца с молба да се разбере с ръководството на Ботев и те да разтрогнат договора по взаимно съгласие.