Изпълнителният директор на Етър- 24 Ендер Дурмушев заяви, че клубът няма да позволи да се петни името му с неверни публикации в медиите и заплаши със съд.

Повод за реакцията му бе анонимно интервю в електронен сайт, дадено според медията от състезател, в което той разказва, че не заплатите били в основата на провалената контрола в Истанбул, а съмнения за "черно тото".

„Искаме извинение за неверните неща, написани по адрес на клуба и отбора, особено с намеци за черно тото. Не разбираме защо се дава гласност на анонимни източници, ако претендират за достоверност, нека разкрият името на футболиста, дал интервюто. Настояваме за извинение, в противен случай ще задействаме срещу тези медии съответните съдебни процедури", категоричен бе Ендер Дурмушев.

Официално изявление чрез официалния сайт на клуба направи и Диядин Кая, който се представи като специален пратеник на основния акционер в Етър- 1924 Фейзи Илханлъ. "От името на г-н Илханлъ съм длъжен да заявя, че провалената международна приятелска футболна среща с „Истанбул ББ" се отрази много лошо върху името на този столетен клуб. С идването ни във Велико Търново на 1 юли 2011 г. си поставихме за цел да върнем отбора в „А" група, където не е бил 14 години. Само за един успешен сезон успяхме да го постигнем. След влизането в „А" група към клуба проявиха интерес определени групи хора и проблемите започнаха", се казва в текста на Диядин Кая.

По-нататък той разкрива, че в четвъртък от името на мажоритарния собственик е обещал на футболистите, че ще си получат забавената една заплата до следващия петък.

"Независимо от това те отказаха да тръгнат за Истанбул. Ние знаем всички причини за бойкота и от къде произлизат те. Разполагаме с точна информация кои са лицата, които се опитват да отнемат законните ни права, и смятаме, че действията им са във вреда на клуба. С подавана невярна информация те се стремят да настроят съдружниците едни срещу други. Не смятаме, че сме направили нещо лошо във В. Търново, напротив - постигнатото е налице. Атаките обаче доведоха до настоящата картина. Въпреки положените усилия, неуспехите в момента се виждат от всички. Заявяваме, че ще променим тази картина през предстоящата седмица. Знаем кои хора създават проблемите в отбора и ще предприемем необходимите мерки в името на клуба", казва още Диядин Кая.

Той добавя, че в петък са сигнализирани БФС, ФИФА, УЕФА и Комисията за защита от дискриминация за обидни изявления на етническа основа против Фейзи Илханлъ и е задействана съдебна процедура.

С "вярваме в българското законодателство и ще отстояваме правата си докрай" приключва изявлението, без да се уточнява срещу кого са сигналите.