Ръководството на Лудогорец публикува на официалния клубен сайт обръщение към президента на Левски Тодор Батков. Собственикът на „сините“ бе сериозно възмутен от съдийството на дербито с Литекс, като заяви, че се извърша геноцид спрямо клуба му.

Ето и пълния текст (без редакторска намеса) на позицията на Лудогорец:

Уважаеми приятели на футбола, вече месеци наред българските клубове отстояват твърдо позицията си, че футболното ни първенство има своята цена и тя трябва да бъде платена, за да могат милионите любители на великата игра да я гледат на телевизионния екран. Нашата позиция е твърда, въпреки че търпим загуби, а парите от телевизионни права са жизненоважни за оцеляването на малките клубове и за инвестициите в базите. За Лудогорец ситуацията е още по-деликатна, защото това затъмнение даде възможност на всякакви знайни и незнайни герои да редят интриги за начина, по който печелим мачовете си. Но ние сме твърди, защото сме дали дума на останалите клубове и публикуваме само позволеното – разширени видеорепортажи от мачовете, от които се вижда, че „орлите“ побеждават с красива игра и феърплей.

Бай Ганьо беше футболният президент, който пръв наруши мъжката дума и си позволи да излъчи мача с Литекс онлайн. От това спечелиха зрителите, които са гледали футболното зрелище на „Герена“, но пострадаха моралът и законът. Бай Ганьо наруши правилата и стана Поп Кръстьо. И ние от „Лудогорец“ настояваме БФС да го накаже сурово, защото ако на Поп Кръстьо му се размине, ще дойде на власт анархията. Лудогорец ще бъде принуден също да излъчва мачовете си онлайн, но не с една малка камерка, а с ПТС и 6 професионални камери. Но това за пореден път ще бъде победа на байганьовщината в българския футбол.

На великия клуб „Левски“, на великата му публика и на великото минало на този тим сваляме шапка. Те не заслужават Поп Кръстьо в редиците си. Този, който се изживя за пореден път като водач на „народа”, който ще го поведе на война с БФС, за да лъсне позахабения си имидж. Едва ли привържениците на „Левски“ искат за водач Бай Ганьо, който утре може да си повярва, че е достоен за министър-председател, само и само да начеше егото си.

Бай Ганьо дори взе да се изживява като герой от актуалния филм „Диктаторът“, раздавайки присъди, кой идва от нищото и кой ще отиде в нищото. Водачът на „народа”, обаче, пропуска, че няма как да отидеш в нищото, когато за една година си построил нов стадион и супермодерна база, в която тренират нашите деца. А резултатите вече са на лице – тимът от U 17 постига победа след победа и не е далеч времето, когато тези момчета ще са новите попълнения в мъжкия отбор на Лудогорец. А Бай Ганьо плаща тлъсто за футболисти като Опоку, без дори да се заинтересува защо не са минали ситото на Лудогорец.

Феновете си патят дълго от интелекта на своя президент, който с дебелашкия си хумор нарече един английски съдия „хомосексуалист“ и амбицира „трактористите” да влязат през парадния вход на европейската сцена. И какво направи Бай Ганьо от знаменитата загуба досега?! Докато „Бате Борисов„ станаха фактор и вече бият Байерн, „Левски“ пада от отбор, който пътува от Сараево до София с автобус. Дали пък Бай Ганьо не е истинският Поп Кръстьо за един от най-великите български клубове - „Левски“?!

Така или иначе неговата пропаганда и машинациите на сподвижниците му още повече мотивират футболистите на „Лудогорец“ да продължават с победите, тъй като трудът и усилията им се омаловажават целенасочено от байганьовците на българския футбол. И понеже Бай Ганьо говори за анонимници, ще му напомним, че инвестициите в нашия Клуб са прозрачни до стотинка, докато тези в „Левски” са обвити в тайнственост в ерата на Бай Ганьо. Може би това е обяснението, защо той не пуска кокала в отбора, който ползва за параван на личната си несъстоятелност. Защото „Левски” може без Бай Ганьо, но Бай Ганьо без „Левски” си е само Бай Ганьо, но с празни дисаги.

Пресслужба на ПФК Лудогорец