Помощник треньорът на Черноморец Бургас Георги Чиликов сподели преди мача с Монтана, че се надява тимът да успее да се отърси от напрежението, натрупано до този момент от резултатите в А група. „Акулите“ имат две загуби и две равенства от началото на сезона.

„В Монтана ни чака много тежък съперник, отбор който няма все още спечелени точки. Те нямат слаби футболисти и знаете, че винаги са ни създавали проблеми. Въпреки това, нашата единствена мисъл трябва да бъде победата. За мен всичко друго ще бъде провал. Ако искаме да вървим нагоре, трябва да излизаме в такива мачове със самочувствие и да ги печелим. Няма да е леко, но лесно няма никъде“, сподели Чиликов по време на пресконференция.

„Тези, които със сигурност отпадат от групата, са Педро Мендес, Микаел Таварес и Борислав Балджийски. Педро има разтежение, докато Таварес не е картотекиран още. Балджийски беше контузен дълго време и все още се възстановява. Всички останали футболисти са в добро състояние и ще разчитаме на тях. Знаете, че нямаме право на повече трансфери, така че ще разчитаме на футболистите, с които разполагаме. Ще си помагаме и с момчета от нашата школа. Някои от тях вече тренират с нас. Разбира се, че има някакво напрежение, с оглед досегашните резултати, но имахме две седмици да се отърсим от него. Считам, че спортно-технически сме по-добрият отбор от Монтана, остава само да го покажем на терена“.

„Акулите“ заминават утре сутрин за Монтана. Ден преди мача е предвидена тренировка на официалния терен. Срещата е в събота от 17:00 часа.