Контроли с три чуждестранни тима, които са на подготовка у нас, предвижда отборът на Локомотив Сф. На 21 юли железничарите ще срещнат в София отбора на Дрита от Мокедония, който в събота има двубой с ЦСКА. За 28 юли е предвидена проверка с израелския Апоел Рамат Ган отново в столицата. За датата 1 август още преди десетина дни се разбра, че тимът от „Надежда“ ще срещне гръцкия Атромитос.

Локо Сф играе утре втората си проверка в Самоков от 18 ч. с новака в „А“ група Пирин ГД, а на 18-ти отново там ще има спаринг с Пирин Разлог. Вчера железничарите победиха с 5:0 третия Пирин – този от Благоевград.

Свободна за приятелска среща засега е датата 25 юли, а на 4 август последният контролен мач преди първенството ще бъде срещу новака в „Б“ група Раковски в София.

От програмата за проверките на Локо Сф отпадна тази срещу Миньор, тъй като перничани са съперници на локомотивци още във втория кръг от първенството. Най-вероятно няма да се осъществи сега и връщането на визитата на швейцарския Стад Нионе, а това ще стане в някоя от паузите заради срещите на националния отбор.