Испанският футбол прави истински фурор в Европа през този сезон и цели 5 отбора от Примера дивисион се класираха за полуфиналите в евротурнирите.

Барселона и Реал Мадрид ще играят на 1/2-финалите в Шампионската лига, докато Атлетик Билбао, Валенсия и Атлетико Мадрид формираха испанска хегемония в Лига Европа, където единственият оцелял отбор извън Испания също е от Пиренейския полуостров – португалският гранд Спортинг Лисабон.

Испанските медии са в еуфория от представянето на местните тимове и не пропускат да отбележат, че пет отбора от страната на полуфинали в Европа е рекорд.

Примера дивисион вече има и един сигурен финалист този сезон, като това ще бъде Валенсия или Атлетико Мадрид, които се изправят един срещу друг на 1/2-финал в Лига Европа.

Според букмейкърите в ШЛ Барселона е пълен фаворит срещу Челси в битката за класиране на финала, а Реал Мадрид също има по-големи шансове от Байерн Мюхнен. Атлетик Билбао също има сериозно предимство в коефициентите преди сблъсъка със Спортинг Лисабон.

Ако се оправдаят очакванията на букмейкърските къщи, нищо чудно и четирите отбора на финалите в евротурнирите през тази година да бъдат испански.