Отборът на Валенсия разби с 4:0 холандския АЗ Алкмаар и се класира за полуфиналите в турнира за купата на Лига Европа. Домакините нямаха никакви проблеми на своя стадион „Местая“ и въпреки загубата в първия двубой в Холандия с 1:2, прилепите намериха място сред последните четири отбора в надпреварата.

Резултатът в мача бе открит от необичаен голмайстор, а именно бранителя Адил Рами. Защитникът се възползва от прекрасно подаване Софиан Феоули и неумела намеса вратаря Естебан в 15-ата минута.

Стъписани от попадението футболистите на гостите допуснаха нов гол само две минути по-късно, а в прегръдките на своите съотборници бе отново Рами.

След нова атака отдясно, този път топката бе центрирана от Тино Коста, отклони се от Солдадо, а Рами я прати в мрежата с удар в далечния ъгъл на вратата.

При такъв резултат завърши първата част на двубоя, въпреки че домакините имаха още няколко възможности да реализират, но в крайна сметка късметът бе с отбора на гостите.

Не бе така обаче в началото на втората част. В 56-ата минута, футболистите на Валенсия предрешиха крайния изход на срещата, реализирайки нов гол. Този път точен бе Жорди Алба. След поредната атака към вратата на АЗ и нов удар, Дирк Марцелис успя да избие топката от голлинията. След продължилото разиграване обаче, Роберто Солдадо намери Алба, който направи резултата класически.

Десет минути преди края Ернандес сложи точка на спора с красив гол. След атака отляво, Солдадо изведе Алба в наказателното поле, който със сетни сили успя да догони топката и да намери Ернандес, който пък с прекрасен удар с десния крак насочи топката неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата.

Така с общ резултат 5:2 Валенсия се класира на полуфинал, където ще срещне Атлетико Мадрид, който отстрани германския Хановер.


szólj hozzá: Valencia 4-0 AZ Alkmaar