Атлетико Мадрид се наложи за втори път с 2:1 над Хановер, и с общ резултат от 4:2 се класира на полуфинал в Лига Европа. Така със сигурност ще има испански финалист в турнира, след като „дюшекчиите” ще имат за съперник Валенсия в полуфиналните сблъсъци.

След като първата среща в Мадрид Атлетико се наложи с 2:1, испанският състав успя да постигне същия резултат и като гост в Хановер.

Двубоят бе сериозна борба в центъра на терена, като домакините успяха да наложат донякъде контрол върху топката, но така и не създадоха много положения за гол пред вратата на младия страж Тибаут Куртоа. И двамата вратари като цяло нямаха работа в мача, и ударите на двата противника се брояха на пръстите на ръката.

След като предпазливо Хановер и Атлетико не си отбелязаха попадение през второто полувреме, на домакините им се наложи да настъпят малко педалите, и да търсят попадение, което да ги класира напред. Още при първото оголване обаче мадридският тим успя да се възползва, и да вкара гол на спокойствието.

Адриан Лопес направи за смях цялата защита на Хановер, като премина двама, финтира падналия вратар, а след това още веднъж бранител, и реализира за 0:1 в 63-та минута. В 81-та минута надеждите на домакините да стигнат поне до продължение се върнаха, след като Маме Диуф бе на точното място, а Годин изчисти едно центриране в наказателното поле право в него, за да може нападателят в зелено да отбележи от десетина метра. Най-любопитното бе, че центрирането не дойде от корнер, а от... тъч!

Вместо да стигне до решително второ попадение, и съответно до равен общ резултат, и продължения, Хановер допусна втори гол в своята врата, в 87-та минута, когато Фалкао прати топката технично под плонжа на Цилер. Така при 2:1 за Атлетико, всичко бе решено в сблъсъка, и немският състав се прости с европейското участие.

Атлетико Мадрид от своя страна напълно заслужено ще играе на полуфинал в Лига Европа, след като отново покажа страхотен дух и желание за игра, които успя да покаже и с нужната дисциплина, за да преодолее немския съперник.

Атлетико приема Валенсия на 19 април, а гостува на „Местая” на реванша на 26-ти.


szólj hozzá: Hannover 1-2 Atletico Madrid