Отборът на Атлетик Билбао продължава с наказателната си акция е европейските клубни турнири. „Баските“ взеха поредния си скалп, отстранявайки германския Шалке 04, като по този начин се класира за полуфиналите в Лига Европа. На стадион „Сан Мамес“ в Билбао, Атлетик и Шалке не излъчиха победител, но благодарение на победата си с 4:2 в първия двубой, „червено-белите“ продължават напред в турнира, където ще срещнат Спортинг Лисабон в спор за място на финала.

Клаас-Ян Хунтелаар откри, давайки надежда на гостите за обрат. Холандецът се възползва от грешка на Андер Ерера, напредна добре и су дар от границата на наказателното поле даде преднина на „кралско сините“. Това бе десетият гол на холандеца в тазгодишното издание на Лига Европа.

Четири минути преди края на първата част, смяната Ибай Гомес, който се появи на мястото на Ерера след половин час игра, изравни резултата. Гомес вкара прекрасен гол след удар от близо 25 метра.

През втората част двата тима успяха да си разменят по още едно попадение, като гостите то Шалке бяха отново тимът, който поведе в резултата. Дежурният си гол този път реализира ветеранът Раул Гонзалес. Испанецът се разписа в 52-ата минута, давайки нови надежди на германския тим. Те обаче бяха попарени само три минути по-късно, когато домакините реализираха нов гол за 2:2. Икер Муниаин изведе Суасета по дясното крило, който бе точен, решавайки всичко в срещата.

Така с общ резултат с 6:4 Атлетик Билбао намери място на полуфиналите в турнира, където ще мери сили срещу Спортинг Лисабон в иберийското дерби на Лига Европа.


szólj hozzá: Athletic Schalke 2:2 ALL GOALS