Драмата на Локомотив София бе разрешена положително един ден преди настъпването на новата година. Локомотив се връща на своя стадион в „Надежда“, където ще домакинства през пролетта, научи Гонг от изключително достоверен източник.

Както е известно президентът Николай Гигов се беше заканил да хвърли кърпата на предстоящото на 9 януари общо събрание в случай, че не получи разрешение отборът да се завърне на своя стадион след година и половина митарстване.

Благата вест за положителното развитие на проблема дойде днес според източника на Гонг премиерът Бойко Борисов е имал среща с Николай Гигов и още двама членове на управата на железничарския клуб, на тази среща премиерът е дал уверение, че в дните непосредствено след Нова година случаят ще бъде разрешен в полза на Локомотив София и клубът ще продължи да съществува.

В разговорите между премиера и Николай Гигов не е ставало дума клубът да се сдобие с генерален спонсор. Преди няколко дни изтече информация в медиите, че за такъв е предвиждан Булгаргаз, но тази информация не бе потвърдена на този етап.

Засега се предвижда Локо Сф само да домакинства в Надежда, а в по-нататък да започне и ремонтът и реконструкцията, който включва санирането на носещите въжета на козирката над сектор В. Документално разрешението би трябвало да бъде получено в началото на януари.

Разплитането на основния проблем дава зелена светлина за спортно-техническото ръководство да осъществи зимната селекция. Както се знае отборът бе напуснат от 12 футболисти като Тони Велков бе набелязал техните заместници, но в досегашната ситуация нямаше правото да финализира тези разговори. Същото се отнася и за лагерите. Първият ще бъде в Сандански от 15 януари с участие в турнир, в който Локо Сф е в група с Локо Пд и Любимец. Вторият лагер се умува да бъде в Анталия, Турция в началото на февруари.

В Локо Сф са сигурни, че през пролетта ще сглобят по-силен и боеспособен отбор от този през есента и ще се изкачат по-високо от заеманото 12-то място в класирането.