Президентът на Локомотив София Николай Гигов даде обширно интервю след бенефиса на Георги Марков, в което подробно разясни проблемите около стадиона в квартал Надежда.

„Не съм тъжен от загубата, стана добър празник, Георги Марков го заслужава това. Отборът ще ви кажа как ми се вижда чак другия петък, защото сега сме в състояние, в което не можем да кажем, но общо взето сме окомплектовани”, заяви Гигов.

Относно дошлия на проби унгарец босът на „железничарите” сподели, че има голяма вероятност той да остане в отбора, а в същото време отказа да коментира евентуалния трансфер на Коста Янев.

Относно стадиона, Гигов коментира: „В момента, в който дадохме всички планове за стадиона се оказа, че реституцията, която е въведена тук, част от тези хора отказаха да получат замяна срещу това. Това трябва да мине през изпълнително дело между общинската управа и реститутите. Ние се опитваме да видим как по законов начин да заобиколим това нещо, иначе дружеството е формирано и като решим този проблем, на секундата започва ремонта, не само при нас, а навсякъде”.

„Стадионът само до преди няколко месеца не беше в кадастъра. Сега всичкото ние трябваше да го направим за 3 месеца. Общинската управа няма как да ни го даде на концесия и не може да го ремонтираме, тъй като е частна собственост. Няма как да се обещетят тези хора с пари, защото тук им е върната земеделска земя. Да виждате да има такава някъде? Тези 6 декара са в Сектор А и са частна собственост”.

„Имаме едно дружество, което премиерът го сформира, това дружество до седмица ще акумулира пари и практически започва веднага да работи. Каквото е необходимо, ние сме го направили”.

„Половината от тях (реститутите б.р.) са съгласни да получат това, което им предлагат – собственост на друго място, а другата половина искат пари, по 250 евро на квадрат, такава сума има под опашката на коня. Половината от тези хора проявиха благоразумие и ще получат нещо срещу това, което имат”.

„Ние сме заявили ЦСКА, заявили сме „Васил Левски”, като имаме готовност за стадиона ще може веднага да се върнем. Програмата е направена и ние нямаме осветление, тези мачове, които са предвидени за осветление няма как да ги играем тук. Реституцията е върната 2001 година, аз разбрах преди няколко месеца. Всичко си мълчи. С този стадион станахме прословути, станахме за смях”, допълни Гигов.