„Срещата-бараж между отборите на „ПФК Видима Раковски”-гр.Севлиево и „ПФК Черноморец Поморие”-гр.Поморие, ще се играе на 12.06.2011г./неделя/ от 17.00 часа на стадион „Хаджи Димитър” в гр.Сливен”, съобщи официалният сайт на БФС.

Така на практика стадионът в Сливен се утвърждава като българския вариант на Уембли, където в Англия се играят всевъзможни плейофи и финали за купи.

Под Сините камъни се игра и баражът между Спортист Своге и Черноморец Поморие в сряда, като шоколадите заплашиха, че ще бойкотират двубоя, поради неравнопоставеност на двата тима по факторите разстояние за пътуване и време за почивка и в крайна сметка загубиха.

За разлика от тази среща, Поморие и Севлиево отстоят на почти еднакво разстояние от Сливен и провеждането на баража за влизане в А група там изглежда сравнително удачно.

На стадион Хаджи Димитър, който е с капацитет около 10 000 седящи места, бе и финалът за Купата на Аматьорската футболна лига между Нефтохимик Бургас и Спартак Варна.

Наскоро президентът на БФС Борислав Михайлов бе заявил, че в Сливен може да се проведат и срещи от Евро 2020, за което България и Румъния могат да кандидатстват за съвместно домакинство.