Пълен хаос цари с телевизионните права в момента. Причината се крие в три различни мнения от трима различни водещи футболни функционери след Заседанието на Изпълкома.

Първият, който говори по темата бе Валентин Михов, който заяви, че има няколко оферти за излъчването на двубоите през следващия сезон. “Абсурд е да не се предават мачовете по телевизията. Има няколко оферти, а аз съм вносител на една от тях”, отсече Михов.

Малко по-късно вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев сподели, че има една оферта за тв правата.

Последен по темата говори президентът на БФС Борислав Михайлов, който каза, че няма желаещи за излъчването на елитната ни А група. “На този етап няма оферти, а и сегашните носители не искат да си продължат договора, въпреки че имат опции за правата”, уточни Михайлов на пресконференция след Изпълкома.

Босът на централата добави още, че през следващия сезон БФС ще ползва правото си на Параграф 14 на УЕФА да блокира конкретни часове за телевизионното излъчване на българските мачове. Т.е. двубои от други първенства няма да се предават в същите часове, в които се излъчват български мачове на живо. “Така рекламодателите ще дават парите си за български футбол, а не за английски, например”, заяви Боби Михайлов.

“БФС застава изцяло зад клубовете и ще защитава техните права. Ако не се разберат с носителя на телевизионните права, правата на клубовете ще се търсят по съдебен път”, завърши Михайлов.