Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов призна, че „сините” не са играли на нивото, на което трябва при загубата от Литекс с 1:2 в мача от третия кръг на А футболна група.

„Има напрежение още от мача с Тампере. Не е достатъчно. Доста беззъби сме, а в атаката ще търсим нови решения. Шансът за нов нападател е много малък. Основно трябва да търсим промени в нашия отбор, но аз бях длъжен да дам шанс на този тим да се покаже и излезе от мача с Тампере”, заяви Стоилов след мача.

„Нашият отбор не игра така както трябва и може. Успяхме през първото полувреме да овладеем играта, но и нашите съперници можеха да решат мача. Трябва доста да повишим нивото си. Имахме нужното желание, но явно нямаме още самочувствието. Играхме доста плахо и с много грешки”, допълни Станимир Стоилов.

„Мачът беше хубав, за жалост ние получихме гол в първата и последната минути. Във футбола е така, въпросът е ние да изчистим играта, колкото до съдиите, по принцип не ги коментирам. Важното е, че нямаше излишни нерви”, заяви наставникът на Левски.

„Тази инерция, с която играхме последната година вече я няма. Ще дадем шанс на някои от младите футболисти, ще търсим промяна. Опитахме се и Сърмов и Дарко Тасевски се опитаха, естествено те трябва по-често да играят. Трябваше да не се отказваме да търсим победата, не че се отказахме, но стигнахме до хаотични центрирания и до рикошети, които са доста опасни”, продължи Стоилов.

„Преди три години казах, че ще направя промени. Естествено сега ще търсим нови решения, без да отписваме някои футболисти. Все още е твърде рано да се говори, кой може да стане първи, за нас е важно да подобрим играта”, завърши специалистът.