Собственикът на Берое Николай Банев заяви, че е готов да премести отбора от Стара Загора. В края на първото полувреме на днешния мач срещу Локомотив Пловдив (0:0) се завихри сериозен скандал между бизнесмена и феновете на тима.

Една от привърженичките на „зелените” бе изведена от бодигардовете на президента на извън стадиона, след като обидила боса. Тази реакция предизвикала негативното отношение на феновете наоколо, а малко по-късно целият стадион започна да скандира неприятни рефрени срещу Банев. Стигна се дори до момента, в който Банев взе микрофона на диктора и каза, че ако не нежелан, ще си отиде, но все пак опита да се защити като посочи суми, които е инвестирал в отбора.

„Готов съм да преместя Берое от Стара Загора. Казвам го пред висококачествените бизнесмени и пред местната община, която досега така и не осигури един терен за тренировки. Готов съм да даря тима на всеки един, който иска да го поеме и смята, че може да постигне по-високи успехи отколкото по времето на АКБ Форест”, заяви Банев.

„Заради бездействието и пълното нехайство на общината Берое тренира по селските терени. Те не искат дори да ни отстъпят да направим ние нещата, както трябва. Можеха да ни дадат базата и след 3-4 години Вие да ме питате, какво съм направил с нея”, каза още президентът на „заралии”.

„В Берое ще дойдат Евгени Йорданов, двама младежки национали. Какво повече искате?”, завърши Банев.