От полицията в Перник категорично опровергаха появилите се информациите за ударен със сачма техен служител. "Абсолютно категоричен съм, че няма ударен полицай. Това твърдение не отговаря на истината", заяви говорителят на пернишката полиция Венцислав Алексов.

Относно инцидента с пострадалото момче по време на мача Миньор - Левски (0:0) от полицията отхвърлят възможността то да е простреляно.

"Момчето имаше охлузна рана, най-вероятно от камъче и бе изпратено за преглед в болницата, придружено от баща си. Най-вероятно е камъкът да е от съдържанието на бомба-самоделка, защото момчето бе на първия ред в непосредствена близост до мястото, където избухна една от бомбите. Казвам вероятно, защото не е безспорно установено. Охлузването е малко. Няма подадена жалба от потърпевшия подадена в Областната дирекция на МВР", поясни Венцислав Алексов.

"В момента преглеждаме записите от охранителните камери на стадиона и нашите камери, които снимаха феновете, за да установим участниците в ексцесиите в сектора на гостуващия отбор. Не е изключено да изискаме и записи от телевизиите", обявиха от полицията в Перник.

Очаква се в близките дни да бъдат повдигнати обвинения по закона за футболното хулиганство.