Само ден, след като Славия навърши 98 години, клубът, в лицето на настоящия президент на белите Венцислав Стефанов получи уникално ценни документи, свързани с историята на Славия, а и българския футбол.

Легендарната фамилия Парличеви дари шест тома от архива на историята на Славия. Най-старият представител на фамилията Григор Парличев, който е роден през далечната 1923 година, заяви развълнувано пред многобройните журналисти, дошли да запечатат това голямо събитие от футболната история на белите, че това е много важен момент в неговия живот.

Повече от 70 години фамилия Парличеви съхранява шестте тома от белия архив. Желанието на семейството, точно в този момент да покаже на светло тази история, е породено от появилите се в последно време спекулации кой е най-старият столичен клуб в днешно време. От документите, предоставени на Венцислав Стефанов, се вижда, че в онова време клубът е основен двигател на българския футбол. В цените документи е описано цялото движение на българския футбол.

От своя страна президентът на белите благодари на семейство Парличеви за това дарение и че през всичките тези години са съхранявали тази история. За 100 годишнината от ръководството на Славия обмислят да издадат книга, като в нея с главни букви ще бъдат изписани имената на всички членове на въпросната фамилия. След като бъдат обработени документите, те ще бъдат изложени на достъпно място, за да могат всички фенове на Славия, а и любителите на футбола, да могат да се запознаят отблизо с българската футболната история.