С отлична игра през първото полувреме Левски победи Динамо Москва с 3:1 на финала на турнира в Ларнака и спечели купата от престижната надпревара в Кипър.

Тимът на Ясен Петров демонстрира отлични изяви в атака, като Гара Дембеле на моменти направо развинтваше отбраната на богатия руски тим.

Вратарят на сините Божидар Митрев също заслужава да бъде отличен, след като с огромно хладнокръвие спаси дузпа на бившия нападател на Ливърпул Андрей Воронин.

Двубоят започна повече от шеметно, като още в първите 3 минути двата тима си вкараха 2 гола - по един в двете врати.

Във втората минута, след атака за Левски отдясно, Даниел Младенов подаде към Гара Дембеле в наказателното поле, той пусна назад към Дарко Тасевски и македонският национал реализира красиво в горния ляв ъгъл.

Секунди по-късно Динамо върна попадението. Атака отдясно бе последвана от центриране в наказателното поле и Кевин Курани вкара с глава.

Резултатът се запази 1:1 само до 16-ата минута, когато тимът от София отново поведе след феноменална атака на Дембеле по левия фланг. Таранът на Левски се подигра с отбраната на Динамо и центрира майсторски в наказателното поле, където от втора позиция нахлу Жанвион Юлу-Матондои вкара с глава.

Това бе първо попадение за белгиеца с конгоански корени с екипа на Левски и крилото го отпразнува с атрактивен африкански танц край ъгловото флагче.



В 33-ата Левски дръпна с 3:1. Страхотен гол вкара Гара Дембеле, който асистира и за първите две попадения на сините. Новоизлюпеният малийски национал получи топката пред наказателното поле, проби с характерната си крачка и стреля опасно, топката се удари в лявата греда и влезе във вратата.

Секунди преди почивката съдията свири дузпа за Динамо Москва след доста спорен фаул на Дъстли Мюлдер срещу Смолов. Андрей Воронин застана зад топката и стреля в средата на вратата, Божидар Митрев обаче изигра украинеца, като не се хвърли в ъглите, а остана на място и спаси дузпата с крак.

След изключително интересното атрактивно първо полувреме, през втората част броят на опасните ситуации пред двете врати значително намаля, като за това помогнаха и множеството направени смени.

След почивката представянето на Левски и Динамо Москва бе равностойно. Въпреки че руските играчи много по-настървено търсеха втори гол, който да ги върне в мача, ново попадение не падна и срещата завърши при резултат 3:1 в полза на сините от София.

Левски триумфира в турнира в Ларнака, а непосредствено след края на двубоя на Александър Александров-Кривия бе връчена купата, полагаща се на отбора, победител в надпреварата.

СЪСТАВИТЕ НА ЛЕВСКИ И ДИНАМО МОСКВА И РАЗВИТИЕТО НА МАЧА МИНУТА ПО МИНУТА ТУК!