Евгени Йорданов подписа днес договор с Берое за две години, съобщи beroe.eu. Той бе пред трансфер в Академик София, но предпочете да подпише със "зелените" като така ще може да участва в третия предварителен кръг на Лига Европа. Йорданов вече веднъж беше в Берое през 2007-а година, но остана само няколко седмици, преди да напусне. Сега Йорданов е уверен, че ще използва втория си шанс да се впише в атаката на Берое. Днес той се присъедини към лагера на тима в Панагюрище и започна подготовка под ръководството на Ханс Кодрич.

Евгени Йорданов е роден на 4 февруари 1978 година в Кюстендил. Висок е 184 см и тежи 74 кг. Възпитаник е на школата на Левски (Кюстендил). След това защитава цветовете на Черно море и Македонска слава, преди да премине в състава на ЦСКА през 2003 г. В края на 2005 година е продаден на Амкар (Перм), но записва само няколко срещи за руския тим. През пролетния полусезон на сезон 2006/07 Йорданов игра като преотстъпен в ЦСКА след което разтрогна договора си с руския тим и пристига в Стара Загора като свободен агент. В Стара Загора той обаче остана кратко и не подписа договор.

След това се той игра през есента като преотстъпен в Марек, където записа 11 срещи и вкара един гол. През пролетта се завърна в ЦСКА и изигра 8 мача и вкара едно попадение. През сезон 2008/09 той отново игра при "червените", където записа 13 срещи и вкара 2 гола. В последния сезон 2009/10 Йорданов игра за Вихрен (Сандански) в западната "Б" група, отбеляза 9 гола в 14 мача и 1227 игрови минути.

Йорданов играе на поста централен нападател, но за няколко месеца в ЦСКА бе преквалифициран и като дефанзивен полузащитник.