"Доволен съм, че една моя мечта се превърна в реалност. Доста хора искат да играят в Германия, но на мен ми се случи. Смятам, че тези пет години в полското първенство със сигурност са ми помогнали да си повиша нивото си”, заяви за БТА нападателят Илиян Мицански. Днес Кайзерслаутерн обяви, че роденият през 1985-а година в Сандански нападател е подписал договор с клуба за четири години. В последните два сезона Мицански носеше екипа на полския Заглебие Любин.

"Имах оферти от още три полски клуба, както и от Рапид Виена. Но смятам, че избрах най-добрата. Доста се мъчих, за да стигна до тук, така че този трансфер го приемам и като награда. Разбира се, в полското първенство нивото на футбола е доста по-високо от българското. Можеше и по-рано да изляза извън Полша, но все пак не мога да бъда недоволен”, каза още Мицански.

"Опасения и притеснения нямам. Познавам германското първенство от телевизията и предаванията, които съм гледал. Най-важното в момента е да покажа това, което мога и да се наложа”, разкри част от надеждите си младият български футболист. Кайзерслаутерн започва подготовката си на 28-и юни, а новото му попълнение от Югозападна България трябва да пристигне на стадион Фриц Валтер два дни по-рано.

"Много съм доволен, разбира се. И аз като всеки родител искам най-доброто за детето си. И винаги се притеснявам за лошото, и се радвам за хубавото. Задоволството е голямо, защото беше оценен. Пожелавам му да е жив и здрав, и късметът да е с него”, заяви бащата на играча Емил Мицански, бивш футболист на Вихрен, Пирин, Добруджа и Левски.